Trainingsgroepen

Bij DMHC wordt gehockeyd van klein tot groot, van kinderen tot en met volwassenen. Instromen kan in elke leeftijdsgroep.

Benjamin en Funkey Hockey
Voor de allerkleinsten, 4 en 5 jaar, is er Benjamin Hockey. Ben je 5 of 6 jaar dan stroom je in bij de Funkey. Bij Benjamin en Funckey is het doel om met veel plezier te bewegen en kinderen kennis te laten maken met sport en hockey. De nadruk ligt op de ontwikkeling van sport en spel. Benjamin en Funkey Hockey trainingen vinden plaats op zaterdagochtend van 9:00 uur tot 10:00 uur. Zorg dat je 8:50 uur aanwezig bent en sportkleding sportschoenen en -kleding aan hebt. Een bitje, hockeystick en scheenbeschermers zijn niet noodzakelijk.

Hockeyschool en Coolkids
Op de DMHC Hockeyschool maken kinderen van 6-7 jaar (peildatum is 1 oktober) kennis met de hockeysport. Ze wennen aan het omgaan met stick en bal, het samenspelen, de spelregels en de technische basis van hockey. Op deze manier streven wij ernaar om op jonge leeftijd de technische vaardigheden van jonge spelers te ontwikkelen. En uiteraard op een veilige manier.

Trimhockey
Trimhockey is een leuke en laagdrempelige manier voor volwassenen om met hockey bezig te zijn. Iedere volwassene die graag op een ontspannen wijze wil hockeyen, is van harte welkom. Het is een gezellige activiteit en de groep is de laatste jaren flink gegroeid.

De groep trimhockeyers is divers in vele opzichten. Dames en heren spelen door en met elkaar. Er spelen mensen die 'voor het eerst een stick vasthouden' maar ook ervaren wedstrijdhockeyers die na hun 'actieve hockeyloopbaan' actief, gezellig en vrijblijvend willen blijven bewegen en spelen.

Ook het ambitieniveau van de trimhockeyers is zeer verschillend. De kern van trimhockey bestaat uit het beoefenen van 'veilig hockey'. De training bestaat uit conditietraining, ontwikkeling en beheersing van” technieken en onderlinge wedstrijdjes. Juist het verschil in kracht, geslacht en de beheersing van technieken en in ervaring vraagt van de trimhockeyers wel een wat andere instelling. Het is belangrijk dat je rekening met elkaar houdt, dat maakt trimhockey tot een gezellige en sociale bezigheid. Heb je echt een win-mentaliteit en wil je tot het gaatje gaan, dan ben je wellicht meer op je plaats bij de senioren/veteranen. De aanwezigheid op de trainingen is niet verplicht maar zeker niet geheel vrijblijvend.

Er zijn twee trimhockeygroepen. De gemengde hockeygroep op de maandagavond van 20:30 tot 22:00 uur. Op dinsdag is er van 09:00 tot 10:00 uur trimhockey voor dames. Na afloop van de training wordt er in het clubgebouw gezellig wat met elkaar gedronken.

G-hockey
G-hockey is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar, niet rolstoelafhankelijk, bij wie de verstandelijke beperking van dien aard is, dat meedoen met leeftijdgenoten in het reguliere hockey problematisch is. Het doel van G-hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van het hockey aan te leren en in een later stadium wedstrijden en toernooien te spelen. Hierbij staan spelplezier en geloof in eigen kunnen voorop: we gaan uit van de mogelijkheden van elke individuele hockeyer. DMHC wil de integratie van mensen met een verstandelijke beperking binnen de club bevorderen.

G-hockeyers trainen iedere zaterdagochtend van 9:00-9:45 uur onder leiding van een ervaren trainer. Tijdens de training worden ook vrijwilligers uit de oudere jeugd en senioren ingeschakeld. Eerst is er een warming-up, daarna volgen allerlei oefeningen, waarmee op een leuke manier de basisvaardigheden van het hockey worden aangeleerd. En natuurlijk is er een partijtje aan het einde van de training. Na afloop van de training wordt er gezamenlijk wat gedronken in het clubhuis.

Meer informatie?
Heb je interesse of wil je een keer een aantal proeflessen volgen, stuur dan een mailtje.