Nieuwe trainers DMHC H1 en D1

22-8 Nieuws Vanaf dit nieuwe seizoen zal DMHC twee nieuwe trainers inzetten voor de dames- en herenselecties. We stellen ze even voor..

Grant Thomson - Dames 1
Per 1 augustus is Grant Thomson de nieuwe trainer/coach van ons Dames 1. Grant heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan bij diverse clubs en is de afgelopen jaren zeer succesvol geweest bij HC NOVA (Heerlen) en daarvoor bij HC Oirschot. Onder zijn leiding is NOVA Dames 1 gepromoveerd naar de eerste klasse en is Oirschot gepromoveerd naar de tweede klasse.

Ons dames 1 is afgelopen jaar, door diverse oorzaken, ternauwernood in de tweede klasse gebleven. Met Grant, in combinatie met de ervaren Anneloes Wepster als manager, verwachten wij dat de weg omhoog gevonden kan worden en dat Dames 1 de komende jaren richting eerste klasse kan doorstoten en dat er hierdoor een goede doorstroming gaat plaatsvinden vanuit de jeugd richting dames 1.

Naast het trainen en coachen van eerste senioren teams, heeft Grant ook ervaring bij de jeugd en zelfs jongste jeugd teams. We zijn daarom heel blij en enthousiast dat Grant niet alleen trainer/coach wordt van Dames 1, maar ook trainer/coach wordt van Meisjes B1 en dat hij o.a. de funky training en jongste jeugd trainingen zal gaan verzorgen. Hij zal dus veelvuldig bij ons op de velden aanwezig zijn.

Met Grant zet DMHC weer een stap richting professionalisering, wat uiteindelijk het hockeyniveau naar een hoger niveau moet tillen.

 

 


Mark Bouwman - Heren 1
Per 1 augustus is Mark Bouwman de nieuwe trainer/coach van ons Heren 1, en daarmee de opvolger van Ernst-Jan Wepster, die de afgelopen 3 jaar aan het roer stond bij het eerste mannenteam.

Mark is een zeer ervaren trainer/coach, die 11 jaar lang de scepter heeft gezwaaid bij HGC Heren 1, waar hij niet alleen een aantal keren kampioen van Nederland is geworden en de eerste Europa Cup heeft gewonnen, maar hij ook stond aan de basis van spelers (Mark Delissen, Stephan Veen) die doorbraken in het Nederlands Elftal en o.a. olympisch kampioen werden. Ook huidig bondscoach Paul van Ass maakte deel uit van de teams van Mark.

Na zijn succesvolle periode bij HGC verhuisde Mark naar Brabant, waar hij o.a. 8 jaar de hoofdcoach was van HC Breda H1 en Breda Jongens A1. Afgelopen zomer is hij gestopt bij Breda en zijn wij in gesprek geraakt voor een functie bij DMHC. Deze gesprekken zijn uitermate plezierig verlopen en was er een wederzijdse klik, wat snel uitmondde in een overeenkomst voor minstens 1 jaar, met optie voor verlenging.

Over Dordrecht zegt Mark het volgende: "DMHC wordt een avontuur in de tweede klasse, maar ik heb er veel zin en zie veel mogelijkheden bij deze leuke groep. Hockey is een simpel spelletje, waarbij op elk niveau geldt: maak minstens 1 goal meer dan je tegenstander. Ik ben dan ook een voorstander om zeer aanvallend te spelen en dat je altijd op zoek moet gaan naar doelpunten. Dat is waar ik voor sta en ook bij DMHC zal blijven uitvoeren”.

Christiaan Hoekstra zal, als assistent trainer, bij 1 training per week Mark gaan ondersteunen en Emma Andersson is bereid gevonden om als manager toe te treden aan de staf van Heren 1.

DMHC is enorm verheugd dat we met Grant, Mark, Christiaan, Anneloes en Emma een zeer ervaren en geschikt begeleidingsteam hebben gevonden voor zowel de Dames en Heren 1 en wij wensen hen veel succes en met name heel veel plezier bij ons DMHC.