Verslag vrijwilligersavond; Samen maken we een gelukkige vereniging!

7-6 Nieuws

Vrijwilligersavond: Samen maken we een gelukkige vereniging!

 

Scheidsrechters-bazen, horeca-magnaten, directeuren, topcoaches en topmanagers, allemaal kwamen ze afgelopen woensdag samen op de club, onze vrijwilligers!  

 

Belangrijkste agendapunt van de avond, de toekomst van onze prachtige club DMHC, hoe worden we een gelukkige vereniging, of beter gezegd een nog gelukkigere vereniging.

Schrijver van "De gelukkige vereniging”, Job van Eunen, was uitgenodigd om zijn kennis rondom het verenigingsleven met ons te delen en om samen te onderzoeken hoe we verder kunnen bouwen naar een mooie toekomst.

 

In een gepassioneerd verhaal deelde Job met ons zijn visie ten aanzien van het belang van een sociaal veilige omgeving, duidelijke kernwaarden en het inzetten en ontwikkelen van al onze talenten op de vereniging. In een sociaal veilige omgeving voelt iedereen zich thuis, is ieders mening welkom en is er geen angst om beoordeeld te worden. Onze kernwaarden zien toe op hoe we met elkaar omgaan op de club, we hebben respect voor elkaar, we luisteren naar elkaar en we proberen elkaar te begrijpen. Hiermee leggen we de basis voor een vereniging waarin er volop ruimte is voor talent en ontwikkeling van talent, of dat nou met bal en stick is, met de fluit in de hand of op een andere manier. Binnen een gelukkige vereniging is er ruimte voor ieders talent. 

 

De avond werd afgesloten met het uitwisselen van goede ideeën hoe we het verenigingsleven binnen DMHC verder kunnen verrijken.

De eerste conclusie, er gebeuren al een hele hoop mooie dingen op de club! Nieuwe feesten, partijen en toernooien voor jong en oud zijn er in het afgelopen jaar georganiseerd. Wekelijks zijn er goedlopende trainings- en wedstrijdschema’s, onder begeleiding van fantastische trainers, coaches, teammanagers en scheidsrechters. De club is altijd schoon en goed onderhouden, en wat is het fijn dat de bar toch elke keer weer bemand is. Dit wordt natuurlijk allemaal mogelijk gemaakt door de vrijwilligers binnen de vereniging. 

 

De tweede conclusie, Samendoen is de norm, ondanks de grote inzet van onze vrijwilligers zien we dat er hoge nood is voor meer vrijwilligers binnen de vereniging. Alleen samen kunnen we ons verenigingsleven verder verbeteren en toewerken naar een positieve, bruisende en gezellige vereniging. Hierbij kunnen we ieders talent binnen de vereniging gebruiken. Ook in de komende maanden zullen we op zoek gaan naar vrijwilligers voor onze vereniging, ons doel hierbij zal zijn om vrijwilligerstaken te zoeken die dichtbij ieders talent en passie liggen. Daarnaast doen we zo veel mogelijk samen, commissies bestaan uit groepen waarin we samen het werk kunnen verdelen en we samen plezier hebben op de vereniging.

 

Kortom, een gezellige avond met veel interactie en goede ideeën om op verder te bouwen. Tevens werd onze sponsor Rabobank, vertegenwoordigd door mevrouw Hordijk, nog in het zonnetje gezet en werd het technisch beleidsplan dat dankzij RaboClubSupport tot stand is gekomen, toegelicht door Clement van der Stel van NOC-NSF. Dit mooie traject zal aankomend seizoen uitgerold worden bij DMHC door onder andere het aanstellen van een technisch manager (Chris Hoekstra).

 

Ten slotte nog een kort dankwoord voor het bestuur voor het ondersteunen van deze avond en in het bijzonder voor Lonny Hazen, onze "vrijwilligers headhunter”! Ook in de komende maanden zal Lonny, samen met andere vrijwilligers op zoek gaan naar versterking. Zie je Lonny lopen en heb je het gevoel dat jouw talent van waarde kan zijn voor de vereniging, ook als er geen vacature is, laat het dan weten, we zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen die een bijdrage willen leveren.

 

DMHC – Samen Sportief Gastvrij Gezellig

Met vriendelijke groet, Eelco Jens