Wie komt er met Dennis hockeyen?

28-3 Nieuws

Dennis is op dit moment het enige G-hockeylid van DMHC. Ondanks dat staat hij iedere week met veel plezier op het trainingsveld. Maar Dennis heeft het er regelmatig over dat het leuk zou zijn als er nog andere bij zouden komen.

Zo’n zeven jaar geleden startte DMHC met een G-team. Al snel had het team acht leden. Spelers, die moeilijk konden aanhaken bij het reguliere hockey, hadden eindelijk een plek om te spelen. De extra aandacht die ze kregen, wierp z’n vruchten af; een deel kon na een poosje doorstromen naar een regulier team.

Door de doorstroming werd het clubje G-hockeyers kleiner en een enkeling besloot te stoppen, behalve Dennis. Hij staat nog iedere week, als enige lid van het G-hockeyteam, op het veld met trainer Theo Vis.

Aan het begin van dit sportseizoen heb ik een oproep op de site van DMHC geplaatst om nieuwe leden te werven. Hierin schreef ik waarom het zo belangrijk is dat ook kinderen en jongeren die niet in een reguliere groep kunnen sporten bij DMHC terecht kunnen. Helaas zijn hier geen reacties op gekomen.

DMHC is een grote club.  Daar moeten mensen bij zitten die familieleden of kennissen hebben met enige vorm van een beperking. Voor hen zou G-hockey geweldig kunnen zijn.

Het motto voor deze groep "Gewoon waar het kan, speciaal waar het moet”

Hierbij staat het kunnen en functioneren van de hockeyspeler centraal. In een kleine groep met vaste begeleiding wordt op een rustige manier hockeytraining gegeven. Hierbij is het uitgangspunt: hockey op het niveau wat bij de persoon past. Dus met veel geduld en aandacht voor de individuele speler.

De hockeytrainingen voor de G-hockey worden iedere zaterdag van 9.00 tot 9.45 uur op veld 1 tegenover het clubhuis gegeven.

Kom gerust eens kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

Tot zaterdag,

 

Eddy Broekhuijsen

06-53495950

[email protected]