Zaalhockey gestart - aandachtspunt voor arbitrage van het gehele 'drieluik'

8-12 Nieuws

Afgelopen weekend zijn de eerste wedstrijden van de zaalcompetitie gespeeld. In een aantal gevallen leidden deze wedstrijden tot vragen over hoe om te gaan met het invullen van de digitale wedstrijdformulieren (DWF), gegeven het feit voor alle jeugdwedstrijden nu geldt dat het team dat zaalleiding heeft verantwoordelijk is voor de arbitrage van het gehele drieluik. Hierbij ging het met name om de vraag hoe aan de code te komen van de 'tussenliggende wedstrijd', de wedstrijd van de twee clubs waar de scheidsrechters niet van afkomstig zijn.

Wij doen hierbij vooral een beroep op de begeleiding van de teams. Managers en coaches van wedstrijden kunnen ten alle tijden het DWF van hun eigen wedstrijd openen en hierin de toegangscode voor de scheidsrechter. Deze kan voor de wedstrijd worden doorgegeven aan de betreffende scheidsrechters of direct na afloop van de wedstrijden ter plaatse met elkaar worden ingevuld.Let daarbij meteen op dat de uitslag juist wordt ingevoerd (thuis en uit spelende team en uitslag in de juiste volgorde).

Verder hopen we natuurlijk dat alle teams er in slagen zelf arbitrage te organiseren voor die speelrondes waarin zij zaalleiding hebben. Mocht dit onverhoopt niet lukken, neem dan contact op met scheidsrechterscommissie ([email protected] ), zodat zij hierbij kan ondersteunen. Dit liefst natuurlijk wel ruim van tevoren.

Tenslotte wijs ik jullie op de Aanvullende bepalingen zaalhockeycompetitie 2021-2022 gepubliceerd (knhb.nl) . De KNHB wijst alle clubs er op regels ten gevolge van de ontwikkelingen met het coronavirus in de loop van de competitie nog verder kunnen wijzigen. Mocht dit het geval zijn, volgt nadere berichtgeving.

Met sportieve groet,

Marnix Muller

Zaalhockeycommissie DMHC