xxxFithockey

 

Omschrijving

Fithockey is een teamsport voor 50-plussers. Het staat voor veilig bewegen, buiten sporten, sociale contacten en veel plezier maken met elkaar. Kortom Fithockey is gezond en gezellig.

Fithockey wordt door de weeks in teamverband op een kunstgrasveld gespeeld. De sport wordt gespeeld door mannen en vrouwen vanaf 50 jaar. Kunstgrasvelden hebben, in vergelijking tot binnenaccommodaties, een zachtere ondergrond. Er wordt gespeeld met een knots en een zachte bal, waardoor de sport veilig is en daarmee geschikt voor 50-plussers met en vooral zonder hockeyervaring. 
 
Voor wie is Fithockey
 
Fithockey is gericht op (inactieve) 50-plussers die nauwelijks of geen hockeyervaring hebben, maar die wel in beweging willen zijn of komen. Zowel dames en heren kunnen zich opgeven; Fithockey is uitstekend geschikt voor een mixed groep. 
 
Fithockey Trainingsmethode

Bij Fithockey is het spelniveau aangepast aan de individuele mogelijkheid van de deelnemers. Fithockey zorgt voor verbetering van de algemene conditie van de deelnemers of wordt hiermee op niveau gehouden. Tijdens de trainingen wordt gericht getraind op; uithoudingsvermogen, spierkracht, beweeglijkheid, coordinatie en tactiek. Tijdens de trainingen wordt warme en gemakkelijk zittende kleding aanbevolen. Een Fithockey training duurt ongeveer een uur. Dit is inclusief een warming-up, oefeningen, een partij Fithockey en een cooling-down. 

Bent u ge├»nteresseerd en wilt u graag meer informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]
 
Informatie over fithockeyleden is alleen te vinden na inloggen op de website i.v.m. privacy-voorwaarden.